Välkommen ombord på stridsbåten

Stridsbåt 90E byggs av Storebro. ”Vir” byggdes 1999 tillsammans med dom sista av militären beställda båtarna. ”Vir” var Storebros visningsbåt för exportmarknaden och har därför aldrig varit i militärt bruk. Den är tillverkad av kolfiber, plast och kevlar. Extra ventilrader har tagits upp nere i transporten för bättre utsikt och motorn har dubbelturbo, i övrigt är båten identisk med marinens båtar.

Följ med oss ut till sälarna, örnarna eller krogarna. Eller varför inte en picknick där hav möter himmel. Så länge det är isfritt så tar vi er varmt, snabbt och säkert genom skärgården. Vattenjeten gör att vi har en helt otrolig manöverförmåga och om ni vill så får ni känna på G-krafterna. ”Som berg och dalbana fast på riktigt”, brukar vara en vanlig kommentar.

Varmt välkommen ombord!

Fakta

Längd: 11,8 m
Bredd: 2,9 m
Deplacement: 6,5 ton
Maskin: Scania DS14 V8 800 hp
Framdrivning: Vattenjet
Toppfart: 40+ knop

Åk stridsbåt

Stridsbåten går att hyra per timme för företag och privatpersoner. Kontakta oss för mer information. Det är exempelvis ett bra alternativ för transporter från Stockholm till Sandhamn (restid drygt 1 timme).

Under högsäsongen kör vi även sightseeing-turer med stridsbåten från Strandvägen. Håll utkik på vår hemsida och på Facebook.